Helloprint case

Blaas de klantrelatie nieuw leven in

Het label iDrukker werd overgenomen door de Helloprint-groep. De database was rommelig, gebaseerd op orderregels en het label had slecht onderhouden klantrelaties.

Goodbyehello heeft snel structuur aangebracht in de gegevens, en weer goede klantrelaties opgebouwd. Daarna bleek het mogelijk om met deze klanten weer omzet te behalen.

Verander de campagne-strategie

De printmarkt is een traditioneel ingestelde bedrijfstak, waarin voornamelijk promoties worden gecommuniceerd. Goodbyehello slaagt erin om vanuit de data veel meer ‘alibi’s’ te vinden om met inactieve klanten in contact te komen.

In plaats van nog meer aanbiedingen te versturen, kiezen we ervoor om de ‘slapende’ klant meer en andere aandacht te geven. Op basis van onze data-analyses stellen we gericht vragen aan deze klantengroep. Het resultaat van deze aanpak was een enorme stijging in de klant-betrokkenheid, wat ook leidde tot een flinke verkoopstijging.

Helloprint business toename

Van lead naar conversie

Toen Goodbyehello succesvol ‘slapende’ klanten weer actief en betrokken had gemaakt, werd ons gevraagd om een campagne op te zetten voor de Lead-Database van Helloprint.

We begonnen met leads in Spanje, Frankrijk, Engeland en België van potentiële klanten, – die nog niet eerder hadden besteld – . Middels een data-analyse met onze eigen tooling, en een beetje creativiteit hebben we verleidelijke campagnes gemaakt, waardoor duizenden klanten over de streep zijn getrokken voor een eerste order. Dit mogelijk maken, was ook voor Helloprint een enorme winst.

Van Lead naar Conversie